Vi vill vara en trevlig arbetsplats som ger alla anställda möjligheter till variation och utveckling i arbetet. Vi strävar efter att de anställda ska kunna påverka innehållet i arbetet och företagets inriktning i stort, och arbetar medvetet för att skapa bra trivsel och gemenskap. Vi driver systematisk arbetsmilöarbete i enlighet med aktuell arbetsmiljölagstiftning i samråd och medverkan av medarbetare och ledningen.Ständiga förbättringar är naturlig del i den dagliga verksamheten för att proaktivt och systematiskt förebygga och minimera ohälsa, risker och olycksfall. Genom att ge alla medarbetare möjlighet att få vara delaktiga i den sociala gemenskapen på arbetsplatsen skapar goda arbetsförhållanden och ett tillåtande och öppet arbetsklimat. Vi skapa förutsättningar att göra ett bra arbete så att medarbetare kan påverka sin egen arbetssituation, få återkoppling och att det finns möjligheter till utveckling, variation och arbetsglädje.
Övergripande Arbetsmiljömål
Målsättningen med Nyli´s arbetsmiljöarbete är att skapa en miljö som upplevs utvecklande och stimulerande samt att förebygga att våra anställda utsätts för risker för arbetsrelaterad ohälsa och olycksfall i arbetet. Denna målsättning har stöd i aktuell lagstiftning genom det systematiska arbetsmiljöarbetet (SAM). Även området arbetsanpassning har sin grund i denna lagstiftning.
Alla nyanställda ska få en tydlig introduktion enligt rutin som tydliggör verksamhetens syfte, uppdrag och arbetsinnehåll. Det är viktigt att nyanställda ska läsa Personalhandboken och därefter årligen uppdatera sina kunskaper.
Anställda ska ges möjlighet till utbildning och lärande om behov finns. Lärande kan även ske internt i organisationen i form av utbyte av kunskap.
Vårt mål är att skapa arbetsplats där medarbetare har samsyn kring vad som är kränkande särbehandling och att det inte är accepterat. Medarbetare ska få information var de kan vända sig och vilken hjälp de kan få om de känner sig utsatta.
Minst 1 gång/ år ska arbetsplatsträff hållas av ledningen för samtliga anställda, där mål, strategi och nuläge informeras. Detta för att öka upplevelsen av inflytande och delaktighet hos de anställda.
Alla anställda ska ha årliga utvecklingssamtal där individuella mål följs upp kontinuerlig och behov i ändrade arbetstider eller eventuell arbetsanpassning undersöks.
Vi använder oss av olika instrument för att skapa bättre arbetsmiljö: resultat från skyddsronder, andra undersökningar av arbetsmiljön, uppföljningar av sjukfrånvaro samt tillbud och arbetsskador.